TREURE A PASSEJAR LES IDEES

Leave a comment
ARTICLES

Article publicat a ‘elPeriódico’ el dia 16 de Juliol de 2013

TREURE A PASSEJAR LES IDEES

Ofuscat i encegat. Les idees em demanaven a crits sortir a passejar.

Només se’m va ocórrer la possibilitat d’agafar una corretja per a passejar gossos. I de fet, tampoc era cap disbarat. Els meus pensaments movien la cua com un gos enjogassat i no paraven de buixir fins que els hi feia cas. Era un turment caní dins el meu cap. Una gossera neuronal. Treure’ls a passejar una estona semblava una bona solució. Tornaria la creativitat? Tornaria la inspiració? Ves a saber… Potser aquelles neurones es tornarien indomables, ingovernables i m’arrossegarien tan fort que se m’endurien cap a terrenys inexplorats. O potser s’escaparien i no tornarien mai més i em deixarien buit i nu de pensaments, demacrat cerebralment.

Ofuscat i encegat. Les idees em demanaven a crits una falsa llibertat.

NEUROCÀPSULA:

El mite del “brainstorming”: El que distingeix la pluja d’idees d’altres tipus d’activitats creatives en grup és l’absència de retroalimentació(feedback) crítica tant positiva com negativa. Justament aquí és on recau l’error d’aquest mètode. La pluja d’idees no allibera el potencial del grup, sinó que aconsegueix que cada persona sigui menys creativa. Nombrosos estudis científics han arribat a aquesta conclusió. Dècades d’investigació han demostrat consistentment que el mecanisme grupal de “brainstorming” ofereix un nombre molt menor d’idees potencialment bones en comparació al sistema de treball individual i posterior posada en comú d’aquestes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s