NEURO SEX (Part 2)

Leave a comment
ARTICLES

Article publicat a ‘elPeriódico’ el dia 28 d’Agost de 2013

NEURO SEX (Part 2)

Jo només et volia despullar. Tu no m’ho deixaves fer.

Jo ho tenia tot controlat. Tu creies que era tot molt incert.

Jo havia assajat molt. Tu deies que era un amateur.

T’havia imaginat de totes formes, colors i sons. Una espècie de sinestèsia epicúria.

Començava a desvariejar. I es que creia que la metàfora perfecta era una carxofa. La meva creativitat ja saps que no té límits. Despullava mentalment l’hortalissa, traient poc a poc cadascuna de les fulles. De la més dura a la més tova. I et quedaves nua. Només amb aquell cor verd i tendre.

I t’observava.

A punt per devorar-te.

A punt per fer-te desaparèixer.

A punt pel silenci autèntic.

A punt per idealitzar-te.

NEUROCÀPSULA:

“Som éssers visuals en alerta constant a estímuls sexuals”, escriu el divulgador Pere Estupinyà en el seu nou llibre ‘S = EX2. La ciència del sexe. ‘

Aquest “lladre de cervells” ens explica que potser la millor evidència d’això siguin estudis recents que demostren que reaccionem fins i tot davant d’informació eròtica captada només pel nostre inconscient. Recorden la típica situació en la que estem xerrant i de sobte girem el cap sense saber conscientment perquè, i ens descobrim mirant a algú atractiu? Doncs resulta que no ho fem expressament. És el nostre inconscient que ja ho havia percebut amb anterioritat. Gràcies a un estudi publicat a la revista científica PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), ara ja tenim excusa!

El Sr. Estupinyà esmenta al seu llibre que “Tota la informació captada pels nostres sentits arriba al cervell, però només en som conscients d’una minoria. Tenim atenció selectiva, que ens permet discriminar entre els diferents estímuls visuals i ignorar els que resulten irrellevants. Però l’inconscient sí els rep, i en ocasions ens força a actuar”. I per demostrar tals afirmacions, ens explica que hi ha investigadors que han realitzat un senzill experiment en què es van passant imatges a individus, sota el llindar de detecció, d’homes i dones. Imaginint-se mirant el punt central d’una pantalla en que van apareixent imatges idèntiques a dreta i esquerra, però que de tant en tant alguna d’elles amaga un cos nu de forma subliminal. Nosaltres ni ens n’assabentem, però analitzant els moviments del cap i canvis d’atenció els investigadors observen que els homes heterosexuals responen positivament a les dones nues i ignoren les imatges masculines, mentre que amb els gais i les dones passa tot el contrari. Fins i tot alguns homes heteros aparten la mirada davant la percepció inconscient de nois nus.

Així que ja saben, quan algú els digui «se te’n va la mirada!», i curiosament només sigui cap a la bellesa procedent d’un gènere determinat, podem respondre confiats: «Exacte! Se me’n va sola. És el meu inconscient. Jo no en sóc responsable. Ho diu un article de la revista PNAS! ».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s