NEURO SEX (Part 1)

Leave a comment
ARTICLES

Article publicat a ‘elPeriódico’ el dia 14 d’Agost de 2013

NEURO SEX (Part 1)

Noi s’acosta a noia. Innocència pura. L’home sembla portar la iniciativa. Pobre desgraciat. No sap que els primers passos no verbals sempre els fa la dona. Comença la dansa. La dona interessada mira als ulls, s’arregla els cabells, somriu, decanta el cap, es toca el coll i els llavis. El noi reacciona quan percep una invitació inconscient. Inconscient? L’home interessat s’inclina cap a la noia, gesticula més, assenteix amb el cap de manera exagerada, mou molt les mans. En plena pesca de parella, la noia s’enganxa l’ham a la boca i li dóna a ell la canya perquè la tiri.

Si hi ha sort, tard o d’hora arribarà el petó.

NEUROCÀPSULA:

“El sexe no és un acte racional”, escriu el divulgador Pere Estupinyà al seu nou llibre ‘S = EX2. La ciència del sexe’.

Imaginin que no tenen parella. Anirien al llit amb algú que els resulta atractiu però que saben que ha tingut sexe sense protecció amb deu persones diferents en els últims dos mesos? Pere Estupinyà, un incansable explorador, ens explica al seu llibre que recentment va visitar Kathyrin Macapagal, investigadora de l’Institut Kinsey a la Universitat d’Indiana i, com no pot ser d’altra manera, es va atrevir a participar en un dels seus experiments sobre comportament sexual. L’experiment funcionaria de la següent manera: li mostrarien rostres de diverses dones, acompanyats del nombre d’homes amb els que havien tingut sexe sense protecció en els dos últims mesos. Ell, hauria de respondre triant un número de l’1 al 4 segons la seva predisposició a tenir relacions amb elles. L’1 indicaria que estaria totalment disposat a tenir relacions sexuals amb la noia i el 4 indicaria que no voldria mantenir-hi relacions. Les seves confiades paraules abans de començar l’experiment van ser: «Ni boig vaig a dormir amb una desconeguda sabent que ha practicat sexe sense preservatiu amb set o vuit nois diferents en menys de dos mesos! Faltaria més, ni que estigués tan apurat », va afegir.

Pobre Pere. Va començar l’experiment i a la pantalla li va aparèixer una dona d’expressió seriosa acompanyat d’un número 6 que indicava el nombre de cops que la noia havia tingut sexe sense protecció durant els dos últims mesos. Gairebé sense pensar-ho, el Pere va pressionar el número 4: «no tindria relacions». Després va aparèixer una noia bastant atractiva acompanyada del nombre 2 i ell va prémer la tecla 2. El mateix va succeir en diverses fotografies, fins que de sobte es va quedar bloquejat davant la imatge d’una noia guapíssima, amb un somriure brillant, mirada nítida i un número 10 intermitent que apareixia a l’extrem esquerre inferior de la pantalla. Resisteix, Pere! Després d’uns instants, va aparèixer un missatge: «Si us plau, respongui més ràpid». La ment del Sr Estupinyà estava encara buscant alguna justificació racional al desig de polsar la tecla 1: «sens dubte tindria relacions amb ella». Finalment va reaccionar i va acabar marcant un impensat 2.

El nostre divulgador va caure sota les urpes del sexe com a acte irracional. I és que creiem que primer calculem de manera racional i després decidim, però en realitat decidim de manera emocional i després ens justifiquem racionalment.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s